18/01/2018

WETCARD

Open Water ”Wet Card” ferdighetsmerke er et kurs for utøvere av Open Water svømming. Det vil også være nyttig for trenere og andre som vil lære mer om Open Water svømming.
Kurset inneholder en teoridel, en innendørs svømmetest og en utendørs svømmetest. Avhengig av nivå vil også førstehjelpskunnskap og livredningsprøve inngå.

Wet Card utstedes i forskjellige nivåer, avhengig av alder og ferdigheter. Krav og innhold for hvert nivå er forskjellig, og nedre aldersgrense for hvert nivå er også forskjellig. De fire nivåene heter Basic, Blue, Silver og Gold.


Hensikt Wet Card
Hensikten med kurset er å gjøre deltageren tryggere på å svømme ute i åpent vann. Deltagerne skal bli kjent med Open water svømming til mosjon, trening og konkurranse. Etter endt kurs skal deltagere ha kjennskap til relevante sikkerhetsaspekter i Open Water slik at utesvømming foregår trygt og sikkert for både seg selv og treningskamerater.

Målgruppe
Fra aktive svømmere i ung alder til mosjonssvømmere og triatleter i voksen alder, som ønsker mer kunnskap om Open Water svømming og teknikk.

Krav til deltagere på kurset:
Deltagerne må være svømmedyktige, være i stand til å svømme ute og inne. Utøverne må ha egnet utstyr for å kunne delta. Utstyr innebærer: vanlig badetøy til innesvømming, våtdrakt til utesvømming, signalfarget badehette til utesvømming.

Ferdighetsmål:
Etter gjennomført Wet Card kurs i klubb skal deltageren kunne følgende:


NorgesSvommeskoler_Original-2
Navnet Norges Svømmeskole, logo, merker og kursnavn er registrerte varemerker som tilhører Norges Svømmeforbund, og kan ikke brukes av andre uten skriftlig tillatelse fra Norges Svømmeforbund.