Stjernekonkurransen – vellykket arrangement for synkronsvømmerne

02/06/2016

Søndag 22. mai arrangerte Asker Synkron, synkronsvømmerne i klubben Stjernekonkurransen på Landøya bad. Dette var den første konkurransen i Norge siden 2010, og vi er veldig stolte av et bra arrangement, med fornøyde utøvere og gode resultater.

Stjernekonkurransen baserer seg på stjernesystemet, som er opplæringsystemet til Norsk Synkronsvømming. Utøverne konkurrerte i aldersklassene 9-11 år og 12 år og over, med 4 tilhørende øvelser til deres stjernenivå. Stjernesystemet består av 10 stjerner og 7 superstjerner. Denne søndagen ble det konkurrert i stjerne 2,3,4,5,6 og 7.

Med oss i konkurransen var flere utøvere fra Oslo Synkron, og totalt var det 33 deltakere på konkurransen, inkludert 2 voksne nybegynnere fra Oslo Synkron.

Dette er en individuell konkurranse hvor hver utøver må svømme frem foran et dommerpanel på 4 dommere og vise frem en spesifikk øvelse – som enten er sculling, kroppsposisjon eller en figur. Dermed får de en karakter fra hver dommer i skala 0-10, hvor 10 er perfekt. Gjennom konkurransen så vi flere karakterer på 6 og 7 tallet til utøvernes store glede.

Stjernekonkurransen er en uapprobert konkurranse som er ment å fungere som den første konkurransen man deltar i. Flere av utøverne har gitt tilbakemeldinger om at dette var veldig morsomt og ønsker at vi arrangerer konkurransen igjen til høsten. Dette er noe vi ønsker å få til!