25/11/2015

OM OSS

ASK_logoAsker Svømmeklubb ble dannet i 1957, med Per Thynnes som primus motor. Til da hadde klubben eksistert som en undergruppe av Holmen Idrettsforening. Klubbens første formann het Tron Hvalstad.

I 1963 ble igjen ASK en del av Holmen Idrettsforening, dette vedvarte til 1. januar 1971. Klubbens daværende formenn var to engasjerte menn ved navn T. Hvalstad og N.O. Wejset. Hvert år deles det ut en pokal til beste gutt og beste jente som heter ‘Tron Hvalstads pokal’.

i 2003 fusjonerte Asker og Bærum Svømmeskole og Asker Svømmeklubb. Svømmeskolen ble stiftet 14. august 1996, med utspring fra Asker Krets av Norges Livredningsselskap stiftet i 1908.

 

Svømming skaper engasjement og sterke følelser, men mest av alt skaper svømmingen verdier. Svømming er en brobygger på̊ tvers av grenser og den skaper relasjoner, spenning og hygge. Asker svømmeklubb driver med målrettet arbeid bestående av et kulturfellesskap og felles tilhørighet som er drivkraften og nøkkelen til suksess. Det å fokusere på̊ å få frem det beste i gruppa og en stadig sult etter å strekke grenser og oppnå̊ nye mål er faktorer vi i Asker svømmeklubb er opptatt av.

Vi skal alltid strekke oss etter nye utfordringer og muligheter, og skape resultater sammen.
Asker svømmeklubb er trygghet, trivsel og prestasjon i vann.