Kristine fosser frem!

14/12/2016

Kristine Bjellvåg Braathen svømmer nå med det norske flagget på badehetta – i høst kvalifiserte hun seg til juniorlandslaget! I slutten av november deltok hun på junior NM i Bergen og her slo hun til med tiden 25.47 på 50 fri. Gullmedalje ble det også! Etter denne bragden har det gått slag i slag med landslagssamling i Bergen og deltakelse i Nordisk Mesterskap i Danmark sist helg. Her ble beste individuelle plassering 5. plass på 100 fri og sølv på 4×100 fri stafett (jr). Vi er veldig imponert!

Kristine har konkurrert i svømming de siste fem årene, og har hatt en fantastisk utvikling. Tidligere var hennes beste svømmeart bryst, nå er hun god i de fleste svømmearter. Hun synes det er fint at klubben har fokus på å beherske alle svømmearter, og at svømmerne ikke spesialiserer seg i for ung alder. Hun skryter av miljøet i klubben, her har hun mange gode venner – og alle heier på hverandre.

Kristine går i 1. klasse på Nesbru videregående skole. Skolen opprettet i høst en egen idrettsklasse. Dette er et unikt tilbud, da elevene kan drive med idrett og følge normal studiespesialisering. Skolehverdagen er tilrettelagt for idrettsutøvere og har en timeplan som er fleksibel med tanke på morgentrening og fritak i forbindelse med stevner. Elevene i klasser driver med ulike idretter, blant annet turn, ishockey og fotball. Kristine og de fem andre svømmerne trives godt og er veldig fornøyde med opplegget.

Nå som Kristine er på juniorlandslaget har hun nådd sitt første store mål som svømmer. Det aller største målet er å kvalifisere seg til OL i Tokyo i 2020! Men hun har noen delmål på veien. Neste mål er å kvalifisere seg til junior EM neste sommer, og å komme i en finale. I dag har Kristine opp mot 8 svømmeøkter i uken, i tillegg trenes det styrke og kondisjon på land. Det ligger mye hardt arbeid bak de resultatene hun har oppnådd og vel så mye vil kreves for å nå de neste målene. Vi i Asker svømmeklubb heier på Kristine og gleder oss til å følge henne videre!

dsc_0991

dsc_0970-rev