Instruktørkonferansen 2020

09/02/2020

Denne helgen, 08.-09. mars 2020 har vi hatt gleden av å være medarrangører av Instruktørkonferansen 2020. Sammen svømmeskoleansvarlige og ansatte i kursavdelingene i klubbene Lambertseter, SK Speed, Triton Lillestrøm, Bærumssvømmerne og OI Svømming har vi arrangert en kompetansehevende konferanse for over 220 svømmeinstruktører fra hele landet!

Konferansen har i år hatt temaene «utfordringer er til for å løses» og «unngå å havne i rutinefella». Dette er temaer som er svært aktuelle i instruktørhverdagen, og også i hverdagen til folk flest. Vi har hatt gleden av å høre på fantastiske foredragsholdere, blant annet Robin Dale Oen som snakket inspirerende om hvordan vi kan gjøre det umulige mulig. Instruktørene har også fått bryne seg på workshop om idrettsglede og fremgang i svømmeskolen, med mange gode diskusjoner og deling av erfaringer på tvers av klubbene.

Lørdagen bød på en egen økt i basseng, hvor kurslærer Roar A. Olsen viste frem flotte øvelser til variasjon i undervisningen, og instruktørene fikk instruere hverandre.

Jeg syntes det var veldig lærerikt og hyggelig! Har lært masse nye øvelser og teknikker jeg skal prøve med barna!

Ines Nibler

Som Ines sier har det vært en lærerik og sosial helg. Asker stilte med hele 18 deltakere, 16 instruktører sammen med Dana og Sara. Ida, en av våre andre svømmeinstruktører, forteller følgende om helgens konferanse:

Jeg er enig med Ines, definitivt et veldig hyggelig arrangement! Fikk lære mange nye leker og øvelser i tilegg til nye kunnskaper om viktige temaer. Slik som seksuelle overgrep mot barn og kommunikasjon. Dette vil jeg virkelig få bruk for!

Ida Sundbeck

Som Ida nevner hadde vi også flere temaer på agendaen. Søndag formiddag hadde vi workshop med Redd Barna, om temaet «Trygg på trening». Workshoppen tok for seg hvordan vi, spesielt som svømmeinstruktører kan se, oppdage og forebygge seksuelle overgrep mot barn – et høyaktuelt tema å jobbe videre med.

Konferansen ble avsluttet med et foredrag om Kommunikasjon av Per Tøien fra Norges Idrettsforbund. Per la mye vekt på at vi, frivillig og ufrivillig er forbilder for barn og unge mens vi er på jobb og utenfor – og at måten vi kommuniserer på er svært viktig. Instruktør Nora oppsumerer konferansen slik:

Konferansen var veldig lærerik. Foredragsholderne var alle flinke til å lære oss mer om viktige temaer, slik som hvordan vi skal få barna til å føle seg «enda mer trygg på trening». Vi ble satt på bord med tilfeldige klubber som gjorde at vi kunne dele, og lære mye av hverandre. Supert opplegg!

Nora Vælitalo

Med det ønsker vi å takke alle de flinke instruktørene i klubben vår, og spesielt de som deltok på konferansen! Dere gjorde alle en flott innsats i helgen, viste engasjement, entusiasme, delte av deres erfaringer og representerte Asker Svømmeklubb på en god måte. Vi er stolte av svømmeinstruktørene i klubben, og håper dere fortsetter det gode arbeidet hos oss i lang tid fremover.

Hilsen Dana og Sara