Asker høststevne – Jaked Cup

06/09/2022

Imponerende resultater fra Asker Svømmeklubb


122 pallplasseringer og 60 førsteplasser ble fasiten for de til sammen 61 flotte svømmerne fra Asker Svømmeklubb som deltok på Asker Høst Jaked Challenge Cup som gikk av stabelen 2. – 4. september 2022. Det gjør Asker til klubben med flest førsteplasser på helgens stevne – imponerende.
For en spennende helg vi har lagt bak oss i Asker Svømmeklubb. 61 spente svømmere har deltatt i til sammen 40 øvelser og sloss mot seg selv og kanskje mot treningskompisen eller venninnen. Mange har perset og mange har vunnet.
Mange utøvere var nok spente på formen før sesongens første stevne, og med flere knallsterke resultater fikk vi bekreftet at det står riktig så bra til for Askersvømmerne. 36 utøvere kapret hele 122 pallplasser og halvparten av disse var førsteplasser, så både svømmere og trenere har all grunn til å være fornøyde med helgen.
For noen svømmere var dette aller første gang de konkurrerte «for alvor» og det var noen alvorlige og nervøse barn som stilte seg opp for å stupe ut i sin første konkurranse. Andre har gjort dette i årevis og virket avslappede selv om det nok var litt nervøsitet å spore før start og desto større lettelse etter endt løp. Noen tårer ble felt, men smilene var mange og store.
Holmen svømmehall ble med nød og neppe klar til åpning, etter å ha vært stengte i hele sommer, samme dag som stevnet skulle gå av stabelen. Det var derfor med stor spenning ansatte fra klubben og mange frivillige fikk tilgang til hallen fredag formiddag. «Tusen takk til alle dere som har hjulpet til i helgen og sørget for at dette stevnet ble gjennomført til 10 i stil. Det er mange brikker som skal passe sammen når et stevne skal arrangeres», sier Kari Salvesen Mørk, Daglig Leder i Asker Svømmeklubb. «Det skal rigges og ryddes, bakes kaker, smøres rundstykker, kokes pølser og stekes hamburgere. Tider skal klokkes inn, regler skal overholdes, lister skrives ut, premier innhentes, innkjøp skal gjøres, inngangsbilletter selges og biler dirigeres», fortsetter hun. «Dette hadde ikke vært mulig uten fenomenal innsats fra alle frivillige», avslutter Kari.
Det har nok aldri være så mange mennesker inne i Holmen svømmehall samtidig som det var på lørdag. Køen foran inngangen strakk seg langt på utsiden av hallen tidlig på dagen og det var nok opptil 1000 mennesker inne i hallen på ett tidspunkt. Til tider var det vanskelig å komme seg fra den ene siden av hallen til den andre og det var varmt – veldig varmt. Så all ære til de som jobbet inne i hallen – dommere, tidtagere, lege og andre frivillige. Det var imponerende å se hvilken innsats, glede og profesjonalitet alle utviste.
Helgens hovedpersoner er selvfølgelig svømmerne. Mange av dem hadde fenomenale resultater. Oscar Smeby Iden (2003) vant alle distansene han stilte opp i med unntak av en hvor det ble disk. Rebecca Sun (2011) satte ny Asker-rekord på 1500 m fri og havnet på pallen i hele 11 øvelser. Asker SK G1 sr. vant NM-øvelsen 4*200 m fri som var øvelsen de kom på 2. plass på under NM i Kristiansand i sommer. Over halvparten av Asker Svømmeklubbs 61 startende havnet på pallen i løpet av helgen så det er bare å gratulere dem alle.
Manger erfaringer rikere og godt fornøyde med helgens innsats og resultater kunne svømmere, lagledere, trenere, tilskuere, foreldre og frivillige reise hjem søndag ettermiddag, vel vitende om at helgen hadde vært en suksess.

(Tekst og foto: Louise Fife Aardal)