Nye Korona tiltak & info om uke 47 og 48

 

Viktig informasjon om nye Koronatiltak fra og med 11.11.2020 + flytting av aktivitet til Risenga

Idag, den 11.11.2020 har Asker Kommunes formansskap vedtatt at svømmehallene skal stenges for publikum fra og med fredag 13.11, men bassengene vil holdes åpne for skolesvømming, svømmeundervisning og organisert svømmetrening for barn og unge under 20 år. Dette er Asker Svømmeklubb veldig glad for.

Sammen med denne gledelige nyheten er det også kommet nye korona restriksjoner fra Asker Kommune og fra Askerbadene. Disse nye restriksjonene plikter alle klubbens medlemmer, fast ansatte, instruktører og foresatte å følge. Vi ber dere derfor om å lese disse nøye slik at vi sammen kan begrense smitten i Asker.

Nye Koronatiltak:

  • Munnbind er påbudt og skal benyttes fra du går inn døren til svømmehallen, til du er fremme ved ditt skap i garderoben. Munnbind skal så benyttes fra garderoben og til du er ute av inngangsdøren igjen. Barn under 12 år trenger ikke å benytte seg av munnbind.

  • Alle ansatte, herunder instruktører, trenere og fast ansatte skal benytte munnbind i enhver situasjon hvor man ikke kan opprettholde 1-meters avstand, med unntak av selve aktiviteten i bassenget.

  • Ingen foresatte kan følge barna i garderoben. Barna må slippes av i resepsjonsområdet, og foresatte skal direkte forlate bygget. Det er ikke tilatt for foresatte eller andre å vente i resepsjonsområder, konferanserom, garderober eller andre arealer i bygget.

    Barn med spesielle behov (medisinske årsaker, funksjonsnedsettelser og lignende) som trenger særskilt hjelp av foresatte i garderober kan få tildelt egen garderobe og unnvike fra denne regelen, men KUN med skritflig avtale med svømmeskoleansvarlig. Svømmeskoleansvarlig skal kontaktes i god tid på kurs@askersvom.no. 
    På Holmen er det kun 1 slik garderobe (multihandicap garderobe), og det vil derfor være svært få som får mulighet til dette. På Risenga er det 2 familiegarderober som kan benyttes til dette.

  • I garderobene skal det opprettholdes 1 meters avstand mellom utøvere fra ulike treningsgrupper og svømmeopplæringsgrupper. Utøvere fra samme kohort (treningsgruppe eller svømmeopplæringsgruppe) trenger ikke å ha 1 meters avstand.

  • Koronavakter: Det vil være koronavakter tilstede i garderobene og i resepsjonsområdene for å sikre at smittevernstiltakene blir fulgt. Koronavaktene i garderobene vil hjelpe deltakere på svømmeopplæring med skift og guiding ut til svømmeundervisningen.

Uke 47 og 48 – flytting til Risenga

Grunnet reparasjonsarbeid på fliser i garderoben på Holmen Svømmehall, vil all aktivitet flyttes til Risenga i uke 47 og 48. De aktuelle trenings og svømmeopplæringsgruppene vil få e-post med informasjon om hvilke tilbud som blir gitt disse ukene.

Vi minner også om at det ikke er mulig å parkere på Risenga, og man skal benytte parkeringsplassen på Lensmannslia (8-10 minutters gange til Risenga Svømmehall).