OM SYNKRONSVØMMING

 

Det er en estetisk vakker idrett som kombinerer utholdenhet, styrke, spenst, smidighet og artistisk uttrykk. Synkronsvømming er både en lagidrett og individuell idrett og det konkurreres i figurer, solo, duett og lag. Synkronsvømming har vært en idrett i Norge siden 1960-årene. Det første NM ble arrangert i 1969. Nå er synkronsvømming en del av både EM, VM og OL.

 

Synkronsvømming i Asker Synkron 

I Asker synkron har vi et veldig hyggelig og inkluderende miljø. Vi er veldig opptatt av at alle skal trives på tvers av aldersgrupper, og at vi skal ha et tilbud til alle barn og unge.
I synkronsvømming har vi fokus på scullinger, samarbeid, figurer og koreografi til musikk. I tillegg til svømmetrening har vi mye trening av styrke, fleksibilitet og koreografi på land, som er felles for alle gruppene. Vi arrangerer sosiale samlinger som tellekvelder hvor vi samles og jobber med koreografi på musikksvømming.  Vi reiser også på treningsleirer og har kick-off/hyttetur hvor alle nivåer deltar.

Vårt opplæringssystem – Stjernesystemet 

Vi benytter et program som heter stjernesystemet (utviklet i Canada under navnet Star Program) som er en nivåsystem innen synkron som angir hvilket nivå utøveren er på. Dette er det nasjonale systemet for synkronopplæring i Norge. Stjernesystemet har 17 nivåer, fra nybegynner til elite. Et nivå kalles en stjerne eller en superstjerne. Det er 10 stjernenivåer og 7 superstjerne nivåer.

Vi gjennomfører tester tilhørende stjerneprogrammet i løpet av semesteret, og utøverne øker til neste nivå etter å ha bestått en stjerne.